Jak velký dort potřebujeme?

To se samozřejmě odvíjí od očekávaného počtu hostů. Porce, které uvádíme u dortíků, by vždy měly být minimum, co z dortu "vysekáte". Takže, například, čekáte 45 lidí a váháte mezi 40 a 50 porcí, doporučíme Vám zvolit menší dortík. Ne, že bychom byli líní, naopak - vždy děláme dort krapet větší než uvádíme pro případ, že byste dělali velké porce, nebo by hosté chtěli nášup. Nechceme aby na někoho nezbylo, ale také nechcete ještě 14 dní po obřadu snídat dort, že :)?


Jak si dort sestavím?

Za předpokladu že vím, kolik chci porcí, je teď na řadě si říct, kolik pater chcete, aby dort měl? 

Obvyklé jsou tři, ale pokud chcete méně či více a my tu variantu zrovna v seznamu neuvádíme, řekněte. Udělat to jinak se to dá vždy, je to Váš dort.


Takže, máme rozmyšlený počet pater? Super, skoro hotovo! Každé jednotlivé patro totiž může, ale nemusí být jiné! Máte chuť na Red Velvet, ale víte že jej rodina neocení? Nevadí, nakombinujeme tak, aby jsme se trefili do chuti všem. Ze zkušenosti při volbě který korpus kam nám vždy pomohla poučka: 

  • Vrchní díl - ten je Váš. Vyberte si co je Vám po chuti. 
  • Prostředek - mohla by být divoká karta. Dort, který lidé milují, nebo se mu chtějí obloukem vyhnout  (makový, carrot, velvet nejčastěji) 
  • Spodní díl - "crowd pleaser". Bude ho nejvíce, tak doporučíme zde zařadit ten, který potěší všechny (vanilka, kakao atp) 

Jak bude dort vypadat?

Nejčastěji se ptáváme nevěst a ženichů:

  • Chcete na dortu živé květiny? Sladíme Vám je s výzdobou a kyticí?
  • Jaké máte barvy a ladění na obřadů? Je to třeba spíše luční téma, nebo moderna?
  • Jak dlouho před krájením se dort na místo dostane? Bude tam i den předem? 

Třetí otázka je důležitá jednak kvůli případným květinám, ale i ovoci a zejména doporučeným způsobem "omazání" korpusů zvenku. 


Jak na převoz dortu?

Tady většinou přicházejí ty největší obavy. Ale nebojte, za tři sezóny se nám ještě nestalo, že by dortík na svatbu v pořádku nedojel. 

Převoz dortu po Brně jsme schopni obstarat, mimo město je to ale už na Vás. Nejčastěji u nás dortík vyzvedávají svědci, či rodiče nastávajících novomanželů.

Dortík zabezpečujeme hned při skládání - a to výztužemi a pevnými proložkami jednotlivých pater ale i středovou dlouhou výztuží celého dortu, aby se korpusy nikam nehnuly.

Celý svatebák je na pevné, tlusté jednorázové podložce, ze které ani v mírných zatáčkách neuteče.

Podložka přesně dosedá do papírové nízké krabice, či přepravky. Tím získáme snadnou manipulaci a v klidu si dortík můžete vézt na klíně :)

Zvládli to všichni, pro by jste to nezvládli také? 



Kolik mne dort bude vlastně stát?

Orientační ceník svatebních dortů najdete zde:

Výslednou cenu si stanovíme spolu po společné domluvě.


Už mám představu o svém svatebním pečení!

Super! Nezbývá nic jiného než se s námi zkontaktovat! Napište nám, prosím, rovnou i datum obřadu ať ověříme dostupnost termínu. 

Poté si domluvíme schůzku u nás na kavárně a domluvíme se co dál. V případě zájmu Vám připravíme i malou ochutnávku.  

Hodně často se zapomíná...

  1. Skladování dortu - mějte, prosím, připravenou lednici, pokud dort bude na místě déle. Ideální rozměr prostoru je š/v 40x55cm. Také uhlídejte co dalšího v lednici je (klobásky z dortu cítit asi nechcete. Mrška "načuchne" velmi snadno.
  2. Mám dort, mám sweet bar, nemám místo! - Naplánujte si dostatečně dopředu stoly, nádobí a příbory. Pokud Vám nezajistí nádobí personál místa kde máte svatbu, nebo si ji řešíte svépomocí - můžeme zkusit něco zapůjčit. Další možností jsou půjčovny (např. Čarokrásno v Brně), které pomohou.
  3. Nakrojili jsme na fotku, co nyní? Pokud není personál, mějte připraveného někoho z okolí (třeba svědky), kteří to po Vás převezmou.
  4. Pokud se dortu po cestě nedej bože něco stane a budete na to krátcí, volejte! Vše se dá vyřešit.